Укр. Шлях

Анатолий Ляпатинский
Шлях не близький з полустанку
до далекого села,
чи я буду ло світанку
там де молодість пройшла?
Світить місяць на дорогу
на засніжені поля,
лише я молюся Богу
що б не зникла колія.
Світить місяць, світять зорі
навкруги білим біло,
я не знаю, чи вже скоро
я прийду в своє село.
Ніби й сніг вже не злітає
все засніжене навколо,
а мене вже не чекає
та, яку я знав ще з школи.
Східний вітер дошкуляє
та міцнішає мороз,
а я сили вже втрачаю
та шкода себе до сльоз.