КЕРЧ

Антонина Димитрова -Болгария
              Посвещавам на загиналите и пострадали кримчани
              от кървавия атентат на 17.10. 2018г.

Протегна Смъртта костелива ръка
и с черна шамия покрила земята,
вред горест и мъка в сърцата пося,
с невинни души се облажи богато.

Кой дявол по тези места я довя,
там, дето мир и любов тържествуват?!
От взрив разпиляна, кърви тишина,
разстрелян покоят е, дълго бленуван.

Коварно из пазвата змия изпълзя
с отровен език на омраза стаена.
Да смаже духа на народа сърцат,
на чуждото щастие нагло посегна.

Крим не е Париж, нито Керч е "Шарли".
Световната общност пред Злото нехае.
Светът се спотайва, двулично мълчи -
нали "това там" е далече от "Рая"?!

Не могат прекърши духа несломим
ни  кървави драми, ни пъклен театър!
Народът на Крим и когато скърби,
ще брани до сетния дъх Свободата!
20.10.2018г.