Не здолана фортеця

Александр Захаренко 3
Я чув про місто Кам"янець,
Та про фортецю коло нього,
Побачив сам на Покрова,
Це дивнеє творіння Бога

Високі мури,кам"яні,
Що не здолали вороженьки,
Надійно спокій берегли,
Моєї УкраЇни-неньки

Красиві башти-сестри рідні,
Що на сторожі в день,та вночі,
Та міст,над прірвою,високий-
Від міста старого ключі

Поляки довго панували,
Там в Унії гіркі роки,
Литовці,німці,та євреї
Жили у місті залюбки

І турки в Кам"нці бували,
Мечеті ставили,інде,
Гранітом міст вони покрили,
Що в місто,у старе веде

Царі російські,300 років,
Держали Кам"янець в руці,
Нічого там не збудували,
Лише фортецю,земляну,при Кам"янці,

У храмах коні гарцювали,
А рекрути в палацах спали,
У семінаріях-штаби,
Бо варвари,всі царськії раби

Та Бог беріг людей творіння,
Нетлінеє його каміння,
Собори...інші пам"ятки-
Фортеці мури,на віки!

На ратуші-Державний прапор,
І мова рідна скрізь луна,
Бо Кам"янець-це Україна,
А Київськая Русь одна!

Кам"янець Подільський-
свято Покрова,14.10.2018 рік