Эхо в горах. Lord Tennyson

Наташа Штейн
Величественны замка стены,
Вершины старые, как век.
Свет тонет в озере. Весь в пене—
С гор водопад. Сверкает снег.

Труба в горах отбой  играет,
Ей вторит эхо, отвечает, что умирает, умирает....

Пронзительный звук, тонкий, чистый,
Летит над бездной. Как прибой,
О скалы бьется. Еле слышный
В ущелье хор поёт чудной.
               
Там песней эльфы отвечают.
Но звуки тают, тают, тают.....

В вечернем небе меркнут краски,
День завершив, теряют пыл.
Душа моя, ты просишь ласки?
Ответит эхо: «ты мне мил»

Труба поет, звук вверх взлетает,
Ей вторит эхо, отвечает, что умирает, умирает....

......
Blow, Bugle, blow.

THE splendour falls on castle walls 
      And snowy summits old in story: 
    The long light shakes across the lakes, 
      And the wild cataract leaps in glory. 

Blow, bugle, blow, set the wild echoes flying,         
Blow, bugle; answer, echoes, dying, dying, dying. 
 
    O hark, O hear! how thin and clear, 
      And thinner, clearer, farther going! 
    O sweet and far from cliff and scar 
      The horns of elf land faintly blowing!   

Blow, let us hear the purple glens replying: 
Blow, bugle; answer, echoes, dying, dying, dying. 
 
    O love, they die in yon rich sky, 
      They faint on hill or field or river: 
    Our echoes roll from soul to soul, 
      And grow for ever and for ever. 

Blow, bugle, blow, set the wild echoes flying, 
And answer, echoes, answer, dying, dying, dying.