Басагандаа

Данзан Доржиев
hарын гэрэл туяа
Уhанай долгиндо.
Зунай дулаан hалхин
Хасарыешь эльбэнэ.
Басагамни намтаяа
Ябыштаа хододоо.
Гал мvшэдэй адли эрьен
Дурамнай hэргэнэ.

Сэдьхэлдэм бороо манан -
Ши минии дулаан наран.
Зvрхэндэм хvйтэн мvльhэн -
Ши минии халуун дуран.

Одоной ялагар туяа
Нюдэнэйш мойhондо.
Тэбэреэд шамай дахин
Сэдьхэлни сэнгэнэ.
Хvvхэмни намтаяа
Байгыштаа хододоо.
Хун шубуудай адли эрьен
Хоюулаа ниидэеэ.

Сэдьхэлдэм бороо манан -
Ши минии дулаан наран.
Зvрхэндэм хvйтэн мvльhэн -
Ши минии халуун дуран.