Вже жовтень стукнув у виконце

Раиса Клименко
Вже жовтень стукнув у віконце,
Дихнув холодним вітерцем.
І в небі посмутніло сонце,
А в серці поселився щем.

Бурхливо відшуміло літо,
Відзеленіло, відцвіло,
Похнюпились голівки квітів,
І літа- ніби й не було.

Так і в житті буває, друже,
Ти жити жадібно спішив,
А вже зима підкралась в душу,
А ти ще ніби-то й не жив.

Ти лиш відкрив у світ цей дверці
І спрагло пив життя вино
І мріяв, щоб в життєвім герці
Не закінчилося воно.

Благослови ж мене, мій Боже,
Скажи:- Тобою я горжусь,
Палає вогник твій, а отже,
Ти ще потрібна тут комусь,

2018р.