Autumn is coming off...

Анна Мейфлауэр
These are intangible moments-
Autumn's coming off with a breeze.
Trees're reflected on water,
In amber and gold outfits.

Like birds, flying off branches,
Autumn flitters and spins in the air,
Then falls at my feet and lies,
Whispering charms in my ear.

Oh, how fast and ruthlessly
Beauty fades and goes away.
The colors turn pale irreparably.
Gone... misery, dismay...


Мария Бесхлебная

Слетает осень

Неуловимые мгновенья,
Слетает осень с ветерком.
В воде деревьев отраженья
В убранстве жёлтом, золотом.

Слетает, словно с ветки птица,
Витает в воздухе, кружит,
Под ноги стелется, ложится,
Листами шепчет, ворожит.

Как быстро и неумолимо
Слетает... Вянет красота,
Бледнеет цвет невосполнимо.
Слетела... серость, нищета...