Укр. На тихому плес1

Анатолий Ляпатинский
На тихому плесі, лілії ростуть,
ось ці ніжні квіти, все літо цвітуть,
тягнуться до сонця з річкового дна,
ніби скатертина, квітка водяна.
Все літо квітує у живій природі,
навіть шкода рвати при гарній погоді,
зірвані стеблинки, як і маки в"януть,
як і те кохання, що до себе вабить.
Стою біля плеса, дивлюся на квіти,
вони такі гарні, як і всі дівчата,
так колись ливився на одну дівчину,
що одна зростала у своїй родині.