Кружляють сн жинки роями

Мария Вахненко
Кружляють сніжинки роями

Кружляють сніжинки роями,
Лягають килимом пухким,
Щебечеш, розвівши руками,
Ти голосом ніжним, дзвінким.

Оглянув красуню-ялинку
І в ніжній усмішці розцвів.
Прислухайсь до пісні, мій синку,
Для тебе лунає цей спів.

Електровогні заблищали,
І знов усміхаєшся ти.
Це наші ГЕС світло послали,
Щоб вік ти не знав темноти.

А там переможно засяла
Червона зоря на копрі:
До ладу нова шахта стала,
Щоб жив ти в  теплі і добрі.

Всім миром про тебе ми дбаєм,
Щоб в радості й щасті зростав,
Щоб сонце твій шлях осявало,
Ніколи щоб горя не знав.

Щоб сміло ступав ти ногами,
Зростав і мужнів з кожним днем.
Для тебе, мій синку коханий,
Ми мир на Землі збережем.

Веселкою грає усмішка
І легко на серці стає.
Прослалася в щасті доріжка.
Ти - юність, ти - щастя моє!
(5.01.1961 р.)