Дмитрий Пригов -Я болен был. Душа жила

Юлияна Великова
ДМИТРИЙ ПРИГОВ

Я болен был. Душа жила.
Глотал таблетки аспирина.
И только в чем душа жила? —
Был слабже тушки херувима.

Когда же стал я поправляться,
Решил поправить я дела,
Ах, ножки, ножки, ваша слабость
Чуть-чуть меня не подвела.


Превела на български: Юлияна Донева


Болен бях.  Душата жива.
Таблетки гълтах аспирин.
В душа каква са те живели? -
По слаб от труп на херувим.

Щом взех да се възстановявам,
реших нещата да оправя.
Ах вие  нозе, слабостта ви,
едва, едва не ме подведе.