Укр. Село 1 хати

Анатолий Ляпатинский
Часто мені сниться і село і хати,
та червоні вишні в нашому саду,
бачу біля хати, різнобарвні квіти,
бачу з пасовиська, сільську череду.
Зараз все змінилось і село, і люди,
багатьох немає, хто колись там жив,
миабуть вже  покращення, там скоро не буде
і немає друзів, з ким колись дружив.
Розвалені хати, твартинницьі ферми
розвалений клуб та сільський стадіон,
хто там залишився з тих, що не померли,
лише чути стогін із усіх сторін.
Там все занепало, та відсутня праця,
люди поступово йдуть у інший світ,
а хто залишився - живуть як прийдеться,
мабуть не побачуть яюлуневий цвіт.
А сьгодні знову мені сон наснився,
ніби я літаю і не бачу змін,
і ніби у небі і я розчинився
розтанув в повітрі, мов церковний дзвін.