Мой край

Татьяна Цыркунова
Палячу на прасторы
Птушкай шэрай, нябачнай,
Пада мною ўзоры –
Край цудоўны, удзячны.
 
Птушак розных гучанне –
Гэта ж казка, пяшчота.
Асакі калыханне –
У ім песня балота.
 
Ёсць грыбы ў нашым лесе,
Многа ягад каштоўных,
Лекаў шмат на Палессі –
Яны ў травах чароўных.
 
Лес – прываб паляўнічым,
Гэта добра вядома...
Край ты мой маляўнічы,
Ёсць з дзяцінства свядомасць!
 
Палячу на балоты,
Каб збіраць журавіны.
Даспадобы работа,
Продкі, мабуць, павінны.
 
Толькі наша прырода
Можа быць так удзячна,
Дорыць многа народу,
Робіць гэта нябачна.