Укр. Завмерло

Анатолий Ляпатинский
Неначе мор пройшов в селі
чума, проказа чи холера,
у мирний час на цій землі
з часів колишнього прем"єра.
Не чути галасу дітей,
пісень дівчат, йдучих із ферми,
не грає більше духовий,
бездострокова виникла перерва.
Зник гучномовець біля клубу
і клуба вже давно немає,
навіть притихли солов"ї
і ті мабуть не прилітають.
Півнів в селі давно не чути
ні перших, а ні третіх,
немає чим їх годувати,
ми будемо відверті.
Лише в гаю одні сичі
перекликаютьсяя вночі,
а я над прірвою стою
у темряві і не в Раю.
Не видно місяця й зірок,
закрили небо темні хмари,
коли ж свавіллю прийде строк7
Хто понесе за все це кару7