Памтимо тебе

Драгана Старчевич
        за др Милицу Деспотовић

Многима си била
Задња сламка спаса
Сидриште за тужне
Потонуле наде
Лука за бродове
Сломљеног компаса
Што плутају изгубљени
На пучини јаве

За многе си била
Дом рањених душа
Давала си несебично
И време и снагу
Била си путоказ
Збуњеним срцима
Не тражећи ништа
Никада заузврат

Многима си била
Лек за ноћне море
И за врели гнев
Што кључа без краја
Тешила си многе
Уплакане очи
И пружала руку
Поклеклом у боју

Многи ће ти у свом срцу
Подигнути споменик доброте
Запалити вечни пламен
Племенитој души твојој

Свом народу све си дала
Ни тренутак ниси стала
Памтићемо твоје мило лице
Памтићемо љубав, Милице!


Београд, 25.10.2018.