ВИЩА ВОЛЯ

Зозуля Юрий Павлович
Першим подихом — поверх реалій? На «Воля Вища. - НайВища!!!» (Юрий Зозуля): Як Ви вдало вправляєтесь зі словом, кожен нюанс до ладу. З повагою і вдячністю за вашу украінську мову.
Леся Полищук 28.10.2012  — й, наново: Будемо, Лесю, зі власними ладом і мовою; БУДЬМО!

вогнища — в дими, в стовпи...
й пнуться ген під сволок...
між багать, мов тать, — диви!
навкруги в ніч! мОрок...

одчайдухам — пАморок!!
Божую ж знать міру:
темряві — Додасть зірок!!
й, зіркою же,  В і р у ...

най теж світить: й жАру тра;
а душі буде й сестра,
й щасливіша доля!!!
В і р а, — В и щ а   В о л я !!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Смысловым беглым толкованием:

костры — в дымы, в столпы...
и пнутся ажно под матицу...
гляди: межд костров ровно тать!
ночью вкруг! — мрак...

сорвиголовам до бесчувствия!!
но Божья мера известна:
тьме — Добавит звёзд!!
и, звездой же, Веру...

пусть тоже светит: и жар надобен;
а душе и сестра,
и судьба счастливее!!!
Вера, — Высшая Воля!!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

І повертаюся до мови: ні дня, ні каїнам, ні юдам, не рідня