Укр. Батуринська республ1ка

Анатолий Ляпатинский
У дев"ятнадцятому році
в час громадянської війни,
на захист сформувались хлопці
батьки, онуки та сини.
На захист встало все село
та всі сусідні села,
наперекір смертям на зло,
які людей дістали.
Колись Батуринське село
республікою стало,
та вільним від усіх було,
вже й гроші друкували.
А коли ворог наступав
що б землю відібрати
в мирне населення стріляв
спалив в селі всі хати.
І все ж Батуринська республіка жила-
така як і Баштанська на той час,
вони непереможними були
і люди згадували це, не перший раз.