Clocha ama

Шон Маклех Патрик
               "Ta se in am
                Go bhfoghlaim na clocha blathanna ... "
                (Paul Celan)

Am cheana fein:
Mean lae cosuil le fion
Doirt isteach sa phairc an bhothair.
Ta blianta fada ag iarraidh blathanna
Agus na clocha blossom:
Gleoite agus bog:
B'fheidir toisc go bhfuil se fuar
B'fheidir mar gheall ar dhaoine
(Toisc nach gcuireann an domhain bac)
Sna glasrai ta gorm, cosuil le abhainn i bhfad i gcein.

Am cheana fein:
Deantar glais de roses,
Ballai na bpriosun - o chaisini.
In ionad barbair
Boird ghlais
Gearr an nymph
Cad a bhi ina gconai roimhe sa darach
Acorn ithe
Agus chod se i log
Faoi lathair sa chathair:
Siosur, cior agus rasuir
Cuir ar bhiuro
Agus muince
Seithi idir leabhair foilio
Crua mar saol.
Grainneog e an Burgomist
Le halla baile briste
Eilionn se leis na hoilighigh faoin ndualgas.
Cloch, clocha:
Leirionn cinniri sionnach na faithe
Sean-briceoirleach.

Nota:
Scriobhaitear e seo i gcomhthrath le aon fhile Ucrainis amhain. Scriobh se san Ucrainis, agus ta me Gaeilge. Ma aistriodh na hainmneacha agus na sloinnteanna, bheadh an t-ainm i nGaeilge cosuil le Artur Glas.