Is not it time to pity oneself...

Анна Мейфлауэр
Isn't it time to pity oneself
And prolong one's own life a little?
Stop sighing for love dolefully,
Measuring mixture with a thimble.

Rejoice at the blossom of roses,
An Indian summer's glory,
The brightness of scattered leaves or
Feeding a neglected doggy.

The winter is coming soon,
Nature will sink in diamond whiteness.
If only God gave me more brain,
With years I would grow wiser.

Нина Семушина

Не пора ль пожалеть себя,
И продлить жизнь свою немножечко?
Не вздыхать, по любви скорбя,
Измеряя микстуру ложечкой.

Насладиться цветеньем роз,
Да красотами лета бабьего,
Разноцветьем листвы вразброс,
Покормить собачонка слабого.

Скоро будет опять зима,
Всё укроет снегами белыми.
Мне б добавил Господь ума,
Чтоб года помудрее сделали..