Змiст Любов

Светлана Кравчук 379
Зміст – Любов

У повідомленнях об’ємних
Ми вивертаємо кишені.
Життя – воно з хвилин приємних.
Ми ж – п’ємо бруду повні жмені.

Життя пакуємо у плани..
А чи досліджуємо зміст?
На легший хліб… В не свої сани…
Й не-до-оцінюємо хист!

Втікаємо у невідомість:
«Хай буде завтра!» А тепер?
Плюндрує час – пісочком совість.
А кажемо, що дідько спер.

Стандарт подвійний: Земля? Небо?
Так що ж в тобі лишило слід?
Життя – воно частина тебе.
То ж – обіймай! Розтоплюй лід.

І не веди себе ти гучно.
Наляж на паузу. Спочинь.
Усе крикливе – воно штучне.
Всяк голос має свою тінь.

Плекай в собі смиренну тишу.
Не місце в ній для балачок.
Здобудеш істину мудрішу.
– А злість?
– Зіжми у кулачок.

Вона тверда. І сутність – камінь.
Не потече тоді вода…
Ну що ж… Тоді – обточуй грані.
Перетвори в берил* добра!

Один з найкращих самоцвітів!
Отримай досвід земних дій.
Любов – зміст творення у світі.
Наповнюй нею зміст подій.

© Copyright: Кравчук Світлана Миколаївна, 2018
28.10.2018
12:52
м. Львів

Всі права застережені. Будь-яке відтворення та використання без письмової згоди автора заборонене.
Повна або часткова републікація, публічне виконання тощо, без письмової згоди автора забороняються і вважаються порушенням авторських прав.

*Берил – коштовний камінь з біблійних часів (смарагд). Генетична класифікація: гексагональна сингонія.
Цей камінь пов'язаний з правильним мисленням людини, допомагає в наукових дослідженнях та в заняттях філософією. Робить людину життєрадісною, веселою і привітною. Приносить успіх в судових процесах: «за праве діло стій сміло, якщо ти з каменем берилом». Берил миттєво розсіює будь-який негатив, утверджує найважливіші світові цінності – спокій та доброзичливість. Стародавні чарівники за допомогою берилу навчались розуміти мову тварин і птахів, читати майбутнє.
Назва «берил» походить від латинського Iwyllus. Інші назви берилу: морганіт, вороб'євит, біксбіт, гошен, австралійський смарагд. За стародавніх часів його називали верилом, шфелом, вірнліоном, верилосом.
Берил являє собою силікат берилію та алюмінію. Берили бувають практично всіх кольорів спектру. Залежно від забарвлення берили поділяються на такі різновиди: смарагд (ізумруд) - трав'янисто-зелений; вороб'євит (морганіт) - рожевий; біксбіт - червоний; геллодор - золотистий, жовтий. Жовтувато-зеленуваті кристали, зеленуваті і блакитно-зеленуватих тонів називають звичайним берилом. Зустрічаються берили з ефектом «котячого ока» і зірчасті берили. Блиск - скляний.
Склад: Be3Al2 [Si6O18] (Be 5.1%) Кристали стовпчастого виду, зазвичай являють собою комбінацію гексагональної призми та пінакоїду, іноді вершина кристалів ускладнена дипірамідами.