Кад буде касно

Драгана Старчевич
Никад није касно
Осим када јесте
Љубав увек нађе пут
Осим када неће

Најлепше је ђачко доба
Осим када није
И дивно је удати се
Осим ако муж те бије

Кад си жена буди лепа
И гледај да ћутиш
Боље ти је да си слепа
Него да се чудиш

Немој мудра да се правиш
Ко тебе шта пита
Твоје је да вредно радиш
И да мање скиташ

Много жена тако живи
И за боље никад не зна
У ропству је та слобода
Коју видиш кад си трезна

А кад схватиш тад је касно
Живот ти се отео из руку
Јер сви мисле да си срећна
Нико не зна твоју муку

И питаш се шта да радиш
Где је излаз из проблема
Није моје да ти кажем
То је вечита дилема


Београд, 28.10.2018.