***

Антонина Димитрова -Болгария
Избягала от пъклената врява,
покоя теменужен вдишвам жадно.
Контурите ми бледи разтопява
разровена от залеза жарава.
Денят ме омърлуши  до сънливост
и нощ изсипа звездното си сито,
а стих от таралежови бодили
съня ми гони, без да ме попита…
29.10.2018г.