Серце

Елена Иржанская
Дві зозулі раз у раз кукували...
До гніздечка горлиці зазирали...
Вилась-билась стежечка під горою!..
Як зустрілось серденько та й з бідою?

Милували дитяток, милували!..
Цілували ніженьки, цілували...
Ой які ж то п'ятоньки розовенькі!
Ой які ж то бідоньки ще маленькі!..

                Пр:
                І тільки мамине серце
                В кригу проліском б'ється!..
                Невимовні ті очі
                Повбирали блакить!..
                А  мамине  серце --
                Сонце! Лагідне сонце,
                Що розтоплює кригу,
                Щоб змогли діти жить!..

Виростали соколи, виростали!
До мети високої не дістали!
Материнське серденько розривали!
Накивали п'ятами, накивали!..

Ой мої ви соколи-соколята!
Чого ж ви не слухали маму й тата?
На руках не втримати -- не маленькі!..
Куди ж вас розвіяли воріженьки?


                Пр.



               
02.08 2016 рік