Празникът на вси светии хелоуин

Антонина Димитрова -Болгария
Нощта надяна вещерската маска,
забра Смъртта – душици да пожънат.
От Тъмни сили  никой се не стряска,
щом призовават ги, вместо да пъдят.

От Ада бесовете изпълзяха
и вляха се на „маските” в парада.
Под черен плащ те душат Светлината,
и с Луцифер се щедро угощават.

Реколта му принасят пребогата –
душите заблудени на децата.
Надсмиват се над Бог и всяка святост –
те поданици верни са на Мрака.

Пристъпвам в храма. Там икони плачат.
Горчиви сълзи  Вси Светии ронят.
Щом Бог до мен е, нищо не е страшно!
Търговците, аз зная, ще прогони.

А те са тук, в душите наши грешни.
Наддават и търгуват съвестта ни.
Под маските и страшните си дрехи,
вертеп завихрят, още щом се стъмни.

Отказвам да ги пускам аз в сърцето!
Отпъждам както Ден пилее Мрака.
В душата ми Божествен пламък свети!
Зора благословена с трепет чакам!
31.10.2018г.