Я зачаjвся... Зачаjлась нiч...

Миклош Форма
Я зачаївся... Зачаїлась ніч...
І зачаїлись світ і все на світі.
Несила ні бажати, ні хотіти
ні щастя мрій, ні смутку протиріч.

Між вчора і сьогодні – ніч і я
так мовчимо, що хочеться од Бога
нечутний знак, але пересторога
в душі: не святотатство мисль моя?..

А може, й є вселенська тиша ця –
тим знаком, про який подумав щойно,
і тишу треба прийняти достойно –
як мить благословення від Отця...