Острiв

Олександр Мачула
Ще в юності потрапила на острів
в бурхливім океані власних мрій.
Проблема з часом стала вельми гостро
й порушила думок чарівних стрій.

Життя сімейне, побут притупили
рожево-безтурботні почуття
і острів той вже серцю став немилим,
та де подіти пізні каяття…

Не можу більше жити в тій темниці,
на острові утрачених надій.
У темряві розширились зіниці,
але не видно заповітних мрій.

Від острова страждань я відштовхнуся,
зроблю зусилля всім наперекір.
Хай світ супроти весь, та все ж борюся,
як ранений смертельно хижий звір…

Рішуче кинусь у бурхливі хвилі –
хай вітер, дощ, дев’ятий навіть вал…
Лишатися на острові несила
як не судив за це б мене загал!

Я попливу до берега на вогник,
він крізь пітьму зорить удалині.
Кохання відчуваю щемний поклик,
що маяком відсвічує мені!

04.11.2018