Стрижень нацii на укр. яз

Любонька
Стрижень нації зломився - віра,
у житті Бог другорядним став,
домінує в людстві маса сіра,
править душами гріха анклав.

В кожного великі статки - мрії,
до вподоби всім гроше'й полон,
і не за'вжди чинить добрі дії,
і вже - не людина - бісів клон.

Збагатися навряд чи вдасться
за рахунок гірких сліз чужих,-
на нещасті не здобути щастя,
обкрадати інших - встид і гріх.

Що заробим власними руками,
те й піде' на добру ко'ристь нам,
не будуймо в душах статкам храми,
щоб не поклонятися гроша'м.

У духовній їжі - сенс спасіння,
храм Господній - Отчий дім для всіх,   
віри піділляємо коріння,
щоб лишитися серед живих.

Бо усе матеріальне - тлінне,
в часі все розвіється, мов прах,
хоч і не відчутне, не їстивне,
та духовне житиме в віках!

Дух Святий голодних нагодує,
тим, хто прагне Бога, віру дасть,
ще й Небесне Царство подарує,
визнаючим тільки Божу власть.   
 

30/10/18/