Отака

Елена Иржанская
У повітрі -- мушка до мушки!..
Дві сусідки -- вушком до вушка!
У болоті -- жабка до жабки!
На дорозі -- ямка до ямки!..
Народили миші мишеняток,
Сови і собі -- совеняток!
Щоб тихіше миші пищали --
Сови раз-у-раз пролітали...

               Пр: ОтакА я господиня!
                Отака: ця'-ця'!
                Як пташок всіх нагодую,
                То і пісня вся!

Ой у мене гості в оселі?!!
А в городі -- дині зелені!!!
Чим же буду їх пригощати?
Треба буде півня впіймати!
А у півня слух солов'їний!
Він мене на тиждень покинув!
Прийшов через місяць уранці!..
Не знав -- гості вегетаріанці!..

              Пр: ОтакА я господиня!
                Отака: ця'-ця'!
                Як гостей всіх нагодую,
                То і пісня вся!

У повітрі -- мушка до мушки!..
Дві сусідки -- вушком до вушка!
На болоті -- жабка до жабки!
На дорозі -- ямка до ямки...
Мої миші вкрай зголодніли!
Щоби ви, сердешні, поїли?..
На горищі -- жита машина,
А в коморі -- проса фартушина!..

              Пр: ОтакА я господиня!
                Отака: ця'-ця'!
                Як мишей всіх нагодую,
                То і пісня вся!

У Бровка робота сидяча,
У Мурка робота ледача!..
Чи піти й собі погуляти,
Ще когось до гурту погукати?..
Завітали сови й совинята!!!
Знов у мене гостей повна хата!
Не ледачи ми, бо гостинні!
Через весь город -- ЖОВТІ дині!

             Пр: ОтакА я господиня!
                Отака: ця'-ця'!
                Бо співати й жартувати
                Мені до лиця!


20.07 2016 рік