Калина красная

Альфред Хобер
ЧЕРВОНА КАЛИНА

Час майнув,
Як грiм ударив, –
На все воля Божа.
Дощ пiшов, –
То плачуть хмари,
Нiщо не поможе.

Днi минають,
Як з калини
Листячко злiтае.
А до мене –
З полонини –
Пiсня десь блукае …

I в Карпатах
Почорнiли
Скелi та смереки,
I трембiти
Затремтiли:
«Прощайте, лелеки.»

Вiе вiтер.
Замерзае
Червона калина.
Зажурилась?
Забувае? –
Мене Катерина.

8 листопада 2018