Туман бреде

Марина Степанская
Туман бреде, кахикає старечо,
За ним отара тягнеться овеча.
Чіпляється за гілля змерзле листя,
Снять літеплом і сонцем плеса млисті.

Бреде туман - кудлатий, зизуватий,
За ним - овечки, ніби клоччя вати.
Навпомацки автівки сунуть мостом,
Й зіщулені будинки менші зростом.

Листочки змерзлі горнуться до віття
І в ірій відлітають, мандрівці самітні...