Куз

Дуйсенбы Кадырбеков 2
Курен шашты, алтын сары кірпікті.
Куз аруын Алматыга кеп кірді.
Тау басына такиясын кигізіп,
Салкын леппен келгендігін білдірді.

Жайып тастап сары ала кілемін.
Курен куздін кілемінде журемін.
Аккайыннан узілсе бір жапырак,
Оздеріннен бір хабарды кутемін.