Ти не терпи

Михаил Генсёр
  (Терпи, терпи - терпець тебе шліфує...)
          В. Стус

Ти не терпи - терпець тебе не порятує.
Стали свій дух, і впертим ти до смерті будь.
Лиш вибраний тобою шлях тебе врятує,
Хоча би гнівний перст Господь поклав на грудь.

Якщо й ніхто не піде слідом за тобою,
Ти не звертай із власної найтяжчої тропи.
Лиш особистості гартуються вогнем й водою,
Добрішим світ постане, коли дійдеш ти до мети.

Сьогодні останній бій душі із долею здійсниться.
Весь світ над ,,правдою" ,,недобре так сміється".
Насамкінець, о Господи, мене ти не прости,
Я сам іду. І не прошу я сили для помсти.

        2009р.