Мой край

Великий Инквизитор Демон
Мая Радзіма,
Як ты мне міла!
Я выгляд твой кахаў,
Я твой заняпад бачыў...

І мора крыві —
Ад ворагаў
І мора крыўды —
Ад нашчадкаў.

Уся ты ў шнарах,
Але, хай будзе пуста,
Хай будзе процьма,
Ад ліхадзеяў тых

Гэй Жалезныя Людзі!
Паўстаньце зь балотаў!
Гэй Жалезныя Людзі?
Дзе ваша дзе моц продкаў?

Жалезныя Людзі!
Хай будзе процьма,
Тым хто пакрыўдзіцца
На родную мову!

Хай Пярун й Тур!
Кульне ў мяне маланку
Ды ў цябе забойца роднага куту.
Хай будзе так Пярун й Тур!

Гэй Жалезныя Людзі!
Паўстаньце зь балотаў!
Гэй Жалезныя Людзі?
Дзе ваша дзе моц продкаў?

Дзе наша грамада?
Там дзе мая Радзіма.
Дзе ваша мара?
Там дзе й мова.