Тобi позаздрять через те

Миклош Форма
Тобі позаздрять через те,
що ти освячена коханням…
А ти несеш кохання рани,
хоча за спиною «пусте-е-е»

хтось так шепоче, наче цвях
заб'є, як ті, що розпинали
Христа… А заздрість не кохала –
не знать їй на Голгофу шлях.

Не слухай заздрощів юрби.
Тих, із цвяхами, більше завжди…
Але любов – єдина правда.
Не слухай, не зважай – люби...