Юлi

Олег Омелянчук
Щось душа шукає,
Серце чогось просить;
Хмари набігають,
Замерзають роси.

Вдень, як не бувало,
Засміється сонце
Недовготривало,
Наче дивний сон це.

Спалахне яскраво
Полум'я рожеве.
Баби: "Богу слава!"
Бабам: "Та невже ви?"

Знаю - буде, буде! -
Заскриплять морози,
Ще дурненькі люди
Проллють свої сльози.

А душа шукає,
Серце чогось просить.
Дівчино, ти знаєш...
Рано тобі в осінь!