нiчне

Александр Ярошевский
...і хоче
вимальовувати
             з літер
             лихі слова -
бо добрі вже почули –
             і – нічого

і пише –
а ніхто і не читає
бо всі все знають вже
бо
на двох посполитих
три гетьмани

і йде день
і на рано
         начувається
сіре

і з легень
          ані звуку
ні реву ні сипіння
навіть

застиглий світ
              хто вірить
той мовчить