Рубель

Николай Вабищевич
Затрымайся мой сябр на хвілінку,
Я табе пра свой край раскажу.
Пра маю васількову сцяжынку,
Як збіраюць тут кветкі расу.

Як калосіца сёлета жыта,
Жаўрукі як у полі пяюць,
І што сэрдца маё тут адкрыта,
Калі хлеб із пячы дастаюць.

Зіхацяць навальнічныя далі,
Умывая дажджом стару ель.
Раздяляюць ракі маей хвалі
Веску, пад назвай Рубель.