Доньцi Украiни

Олександр Мачула
Доньці України

                Галині Запорожченко – до виходу
                друком її поеми «Мазепа»

Не спав Мазепа, та не спить й Галина –
поему пише літньої пори.
Вона не менше любить Україну.
Всі в захваті від змісту й слова гри!

Великий муж постав у її слові,
не підлий зрадник – України син!
У творі лиш історія в основі,
перед очима часу того плин.

В обличчі Мотрі вся жіноча доля…
Тут кожен щось нове собі відкрив.
Незмінна лиш Московії сваволя
та до свободи Орлика порив.

Поему цю вивчати треба в школах,
щоб українство в серці зберегти.
Їй місце в вишах і культурних колах,
це вірний шлях суспільства до мети!

Хай вистачає мудрості і сили,
щоб знову вилинали з-під пера
ті твори, що уяву б полонили,
й лунала вічно слова твого гра!

17.11.2018