Вртови Гранаде

Драгана Старчевич
Нисам ни слутити могла
Тог непобедивог лета
О чуду што моје очи чека
На издисају уморних корака
Под врелим небом незнаног света 

Није ме чекао Лорка
Крај зидина Алхамбре
Ал живот дају хладовина
И безбројне чаробне фонтане

Није ме чекао ни витез
У оклопу из давнине
Али видех снег Сјера Неваде
И сунцем окупане планине

Осетила сам и мирис мора
Али до њега стигла нисам
Време ми само остави наду
Да можда ипак једног дана
Поново дођем у Гранаду


Београд, 17.11.2018.