Спасибо

Нина Филипова
(на украинском языке)

Там, де родилась я, був яблуневий сад
І білим цвітом розквітали вишні.
Там червонів в пшеничнім полі мак
І , мрія всіх дівчат, волошки сині.

Біленька хатка з вікнами на двір,
Там косогір, за хаткою, зелений.
Весняного струмка веселий дзвін
І, самий найсмачніший , мед гречаний..

Там виходили хлопці  на покіс,
Дівчата вишивали вишиванки
І линули  на все село пісні,
Їм півні вторили  на всю горлянку.

Матусі рук, найніжніше тепло,
Донині ще хоронить рідне місце:
Плете косу, ласкає нам чоло,
Нагадує завжди про рідну пісню.

Спасибі,тобі краю, що зростив.
Спасибі, тобі краю, за дитинство,
За яблуневий сад, за вишні під вікном,
І з вікнами на двір  білу хатинку.