Бо дай би...

Раиса Андрейчук
Вмирають, гинуть наші діти -
Хто за усе це відповість?
Де біль мені, де гнів подіти?
Нехай би згинула та вість,

Про то, як безлад розлютився -
Став брат із братом воювать...
Наклеп на беркутців полився -
Почали голови ламать.

Кричали : " Слава Україні! " -
З горючим кидали пляшки...
І земляків своїх " бомбили " -
Що добивались смільчаки?

Світлої волі, чи свободи?
Чи Україні майбуття?
Такий нечесний ми народ є,
Тому й страждаємо життя.

Все продається, навіть совість,
Усе купується в брехні...
Ти, Україно, наша гордість,
Лишаєш спогади сумні.

                23. 02. 2014 рік.