Подарунок очей

Николай Бакуринский
Ніч глибока летить, залишає сліди,
Щоб по них відшукати кохання.
Кожну ніч, кожен день очі поруч завжди,
В них є відгук на кожне прохання.

Незбагненно! Як може так бути, що в них,
Попри відстанів різноманіття,
Видно тільки глибинне, одвічне... і сміх
У понуре лице лихоліття.

Очі роблять дива і у пошуку тем,
Бо суспільне - важливе доволі.
Це не просто життя, це постійний тандем,
Це суцільність сюрпризів від долі.

Десь небачений світ прокидається знов
Підготовано з ночі пакунок
Там і мрії політ, і до неньки любов,
І повага, і вдячний цілунок...

Вмито росами сни, щось в повітрі тремтить.
І від того блищать оченята.
Звіддаля голоси... ось - вже поруч за мить
І пакунками повниться хата.

   <23 січня - 23 листопада 2018>