детские стихи о зиме на украинском языке

Виктория Покора
Ніченька різдвяна

Ніченька різдвяна
Така незрівняна.
Дарує нам ласку.
Закружляв таночок
Всіх синів і дочок.
Вірує там казка.
Сплетемо бажання,
Надії і сподівання,
Та зігрієм  щастям.
З неба снігопад,
радість для малят.
Оминуть нещастя.
Ніченька різдвяна
Така незрівняна.
Навкруги забави.
Усміхнись казково,
Радуй знову й знову.
Даруй добрі справи.








Зима
Снігом вкрило  ліса і поля.
Огорнув сріблястим намистом.
Засипає  взимку Земля,
Сонце гріє  думки промінисте.
І вирує весь час заметіль.
Охолоджує пальці і щічки.
На санчатах малят водевіль
З гори котить до самої річки.
Не вщухає дитячий сміх
І дорослим приємно кататись.
Бо в дитинство потрапити зміг,
Кожен , хто міг  сніжками жбурляти.


Ялинка
Така чудова ялинонька стоїть.
Ми прикрашаємо її завзято.
І кольоровими свічками мерехтить.
І подарунків біля неї так багато.
Всі кульки сяють ніби дзеркало бажань.
І кожен там знайде сюрприз дитинства.
Ялинка збереже тепло всіх сподівань
І подарує всім добро і  благочинство.