Smutek

Просто Дорота
Величка Николова – Литатру1

Тъга

О, есен
красива си,
но тъжна!

Защо изскуба
на дърветата
листата?!

Защо попари
и тревата
на земята?!

Защо
довлече ти тъгата
в гнездата,
опустели от птици
отлетели?!

И до кога ще ни мори тъгата?!
До кога... когааа... а, а?

А ехото отвърна:
- Докато дойде любовта!

http://stihi.ru/2018/11/26/374



SMUTEK

Jesieni,
zachwycasz i-
zasmucasz!

Co winne drzewa,
ze bez lisci je
zostawiasz?!

Dlaczego musi-
jak spalona-
zolknac trawa?!

Kto ci
ten smutek przywlec kazal,
by gniazda
pustk; zialy, bo ptaki odlecialy?!

I dok;dze nas bedzie dreczyl smutek?!
Kiedy...no, kiedy to...przejdziee...e?

A echo tak odparlo:
- Gdy tylko milosc tu nadejdzie!