Отац га ниjе волео

Драгана Старчевич
Он је син
Који мрзи мајку
Што оставила је његовог оца
Насилника и пијаницу

Он је син
Који мрзи мајку
Што га је лишила
Очеве мржње
Јер и то је неко осећање

Он је син
Који ће веровати увек
Да га је такав отац
Могао макар мало волети и
Да је ту љубав могао измолити

Он је син
Који никад неће схватити
Да се из мржње
Љубав не може родити
Нити на силу добити

Он је син
Који мрзи мајку
И зато сваку жену коју воли
Кад постане мајка
Почиње да мрзи и прогони

Он је син
Који не може да прихвати
Да права љубав сама ниче
Да га отац волео није
И да је ту крај сваке приче



Београд, 26.11.2018.