Вiктару Пiнiгiну

Валерий Познякевич
экспромт да дня нараджэння

Няхай Бог дае паэтам
Бласлаўлёных, шчырых вершаў,
Каб яны ішлі да мэты
І шукалі долі лепшай.

Будзе доля, будзе й песня:
Будзе сонца ў вольным краі
Грэць зямлю парою весняй,
Час будзіць праменнем раннім.

У той песні -- гонар продкаў:
Успаміны, назіранні...
З ёй плыве па хвалях лодка,
Што вязе душы старанні.