Веселинка Стойкович - серб-ру - У речки

Лариса Потапова
На речици. Лариса Потапова
Веселинка Стойкович
Лариса Потапова
На речици
  Триолет

Све је ближе вечер, али не и дан,   
Но сунце златно воду позлаћује.               
На речици од дрвећа сенке као сан.      
Све је ближе вечер, али не и дан.
Речица се мрешка, узнемирује,
А са неба из облака штит провирује…
Све је ближе вечер, али не и дан,
Но сунце златно воду позлаћује.


У речки
Лариса Потапова
http://www.stihi.ru/2018/11/30/153
 Триолет
 
Всё ближе вечер, но уже не день,
Но солнце воду золотит.
У речки от деревьев - тень.
Всё ближе вечер, но уже не день.
Гладь речки морщится, рябит,
И в небе облака, как щит...
Всё ближе вечер, но уже не день,
Но солнце воду золотит.