лiкарнянi хронiки

Ганна Осадко
Четверта неврологія дріма,
Тут білі стелі, стіни і зима,
Тут світ підвладний логіці й людині:
Лікарня, церква, морг і харчоблок,
І Олександр (Осадко, а не Блок)
Мені сонця приносить мандаринні.

Там – зграйка горобців, а тут – курців
Біля дверей  димлять в пейзажі ці,
Відлуння кроків довгим коридором.
Метелики подохли в животі,
В спортивних штанях хворі – ці і ті –
Пристаркуваті Анни й Командори.

Тут ангел не сідає на плече,
Життя крап-крап по крапельці тече,
Тут медсестра – ретельна і сумлінна –
Устромить голку.  Руки як трава –
Зелені, аж прозорі, отже, «ква»,
Та ще  трима система-пуповина

Отут, поміж людей і їх турбот,
Як поплавець, що вигулькне от-от,
Напівдорозі із життя –  до дому…
Тут білий – лікарняний – божий – світ,
І холодильник, що вурчить, як кіт,
З підписаною хавкою у ньому.

А до весни ще дев’яносто днів,
Нехай тривають, аби не тьмянів
Світ, голомозий, буцім в Іонеско…
Вікно. Палата. З салом бутерброд.
 Якби ви знали, із яких брудот
Зростають вірші,  говорила тезка.