Акростих

Дани Ди
Господ е дал на града ни
От рая парченце земя.
Разтворил е шепите пълни-
Над нея посипал блага.
А после на Камъка седнал,
Огледал той своите дела,
Размислил и пак се запретнал:
"Я, още едно-две неща..."
Хубава гара направи
От тук да летят по света
Вагони със печки, и захар,
И сладки за всички деца...
Ценете града ни чудесен!
Ах, колко красив е сега!