а ар ай

Василий Бэлэк
Эр-Байс Бэлэк

Ја;ар ай 

Кажааймалган кыш келип,
К;п;лдеде карлады;
Кырлар карла кумынып,
Каалы; к;ртке кептеелди. 

Кенетийин каай-алкуум
Кандый коркыш к;;р;ди,
К;;к;м-к;;р;м кожо;ым
Кызыл каным кайнатты. 

Койоноктор кызыынып,
Калы; к;ртле казаалайт;
Кышкы к;ндер кыскаарлап,
К;нне; к;нге калааптыйт.
 
Кызычактар – кыйгыда,
Качаалары  –  кызылда,
Кышкы карда, кайкалда –
Каткычактар каткыда…

Он;чинчи ай болып,
Jа;ар ай jа;ырар;
 Ай тоолошты аайладып,
Jедип келип jарттажар.
 
Чындык тоолош ойто ло
Оорыныгар, чындажар;
Jастырганыс т;зейле,
Jоорук ойто к;нд;гер.
 
Jа;ар айда альдаажып,
Эски jылды ;йдеектер;
Jамандажыс токтоодып,
Эптеж;;ге киреектер!

https://youtu.be/ffg-tCb_OJk - бу ссылкала стихоклип
Видеокли;п, видеоро;лик или просто клип (от англ. clip) — непродолжительная по времени художественно составленная последовательность кадров. Видеоклипынаиболее часто применяются для рекламы товаров и услуг и для визуального сопровождения аудиокомпозиций на телевидении. Искусство съёмки и монтажа видеоклипов выделяют как отдельный короткометражный подвид киноискусства.
Эр-Байс Бэлэк