Шчасце

Морозовлит
Шчасце

Шчасце яно ўсюды. Пад кожным лісточкам, на кожнай галінцы. У мінулым і ў будучыні, ззаду і спераду. Там дзе ты быў і там, дзе яшчэ не даводзілася пабываць. Трэба толькі ўмець яго бачыць і адчуваць. Не варта збіраць крыўды, злосць і зайздрасць – гэта дрэнны капітал. Проста жыві адкрыта, радуйся кожнаму імгненню, падораныя лёсам, і будзь шчаслівым.
Калі-небудзь я ўсталюю на сцежцы, якая вядзе ад хаты да лесу камень, і напішу на ім наступнае:
«Направа пойдзеш – у лес трапіш. Будишь уважлівым і цярплівым, грыбнае шчасце знойдзеш. Толькі паводзь сябе акуратна і асцярожна, ня трэба скнарнічаць і шкодзіць лесе, тады і ён цябе грыбкамі будзе радаваць з ранняй вясны да позняй восені.
Налева пойдзеш – да каго-небудзь у госці трапіш, і будзе шчасце зносін з добрымі людзьмі. Вучыся ў іх жыццёвай мудрасці.
Прама пойдзеш – у чарнічнік трапіш. А чарніца сакавітая, смачная, вітамінавая. Ну, хіба не шчасце? Глядзіш на яе і ўжо радасна, а калі зімой халоднай еж чарнічнае варэнне, шчаслівая ўсмешка сама на твары з'яўляецца.
А таму вароты – на сваім падворку апынешся, а там, калі не ленавацца – градкі дагледжаныя вока цешаць. Гародніна на іх сокамі зямнымі напітваешся, наліваецца і спеець на сонейку. А ў садзе на галінках усміхаецца табе садавіна, якой толькі душа твая пажадае. І гэта таксама шчасце, якое ёсць не ў кожнага. І дом твой, у які ўкладзена столькі працы і любові цябе сустракае. І ты ідзеш і цешышся, таму, што гэта шчасце, калі ў чалавека ёсць дом».

06. 12. 2018 г.